Cookieverklaring van Snuffel VZW

Inhoud

1.      Wie zijn wij?. 1

2.      Introductie. 1

3.      Wat zijn cookies?. 1

4.      Soorten cookies. 2

5.      Cookies die wij gebruiken. 2

6.      Jouw toestemming. 3

7.      In- en uitschakelen. 3

8.      Jouw rechten. 4

1.    Wie zijn wij?

Deze website is eigendom van Snuffel VZW, met BTW nummer BE 0414.499.212 waarvan de maatschappelijke zetel gelegen is in Ezelstraat 42/1 te 8000 Brugge (BE). Wanneer in dit beleid vermeldingen zijn van “Wij”, “We”, “Ons”, “Onze, bedoelt dit duidelijk Snuffel VZW.

Je kan ons bereiken op het bovenstaande adres of per e-mail op info@snuffel.be .

2.    Introductie

Snuffel VZW maakt gebruik van eigen cookies (de zogenaamde eerste partij cookies) en cookies van derde partijen van wie de diensten op de website (kunnen) gebruikt worden (de derde partij cookies). In het onderstaand in artikel 5 vind je een overzicht van alle cookies met hun respectieve doelstelling, bewaartermijn, wie ze plaatst en ontvangt.

3.    Wat zijn cookies?

Dit zijn kleine informatiebestanden die bij een bezoek aan de website worden opgeslagen op het apparaat waarmee je onze website bezoekt, zoals een computer, tablet of smartphone. Waar we het hierna hebben over “cookies” bedoelen we daarmee ook andere vergelijkbare technieken zoals pixels, plug ins, trackers. reCaptcha,…Cookies maken het mogelijk om jouw webbrowser te herkennen. Handig, want dan hoef je bijvoorbeeld niet steeds opnieuw je gegevens in te voeren, voorkeuren aan te geven of je instellingen aan te passen. Op die manier kunnen we ook onze website beter laten werken en kunnen we inzicht krijgen in het bezoekersgedrag op de website om deze te verbeteren.

We gebruiken functionele en analytische cookies. Met uitzondering van de functionele cookies vragen we jouw toestemming voordat we deze kleine informatiebestanden plaatsen. De verwerking van functionele cookies (noodzakelijk voor de goede werking van onze website) is gebaseerd op onze afspraak om je een goed werkende website aan te bieden.

De cookies zijn persoonsgegevens. Over de verwerking van jouw persoonsgegevens vind je meer informatie in ons privacy beleid.

Cookies brengen de veiligheid van je computer niet in gevaar.

4.    Soorten cookies

4.1. Herkomst

Eerste partij cookies zijn cookies die Snuffel VZW beheert en die eigen zijn aan haar website.

Derde partij cookies zijn cookies die beheerd en geplaatst worden door een derde partij. Deze cookies zorgen er dus voor dat bepaalde gegevens door je bezoek aan onze website aan derden verzonden worden.

4.2. Levensduur

Permanente cookies blijven op jouw toestel (desktop, laptop, smartphone, …) aanwezig voor de levensduur van de cookie. Telkens je onze website bezoekt worden ze geactiveerd.

Sessie cookies gelden enkel voor de lopende sessie en worden verwijderd wanneer je de browser afsluit.

4.3. Wat is het doel van deze cookies?

Functionele cookies zorgen ervoor dat alle onderdelen van de website optimaal functioneren en goed beveiligd zijn.

Niet-functionele cookies hebben statistische doeleinden.

Analytische cookies geven ons het inzicht hoe de bezoeker van onze website navigeert tussen de verschillende pagina’s, vanuit welke regio hij/zij ons bezoekt. Op basis van deze informatie wordt een statistische analyse gemaakt om de structuur, de navigatie en de inhoud van onze website aangenamer te maken én te verbeteren.

5.   Cookies die wij gebruiken

5.1. Functionele cookies

5.2 Statistische cookies

De website van Snuffel Hostel gebruikt Google Analytics en Jetpack, beide enkel voor statistische doeleinden.

5.3 Links naar het privacy beleid van de derde partijen

Derde partijLink naar het privacy beleid
Facebookhttps://nl-nl.facebook.com/help/325807937506242/
Googlehttps://policies.google.com/privacy
Instagramhttps://help.instagram.com/519522125107875

6.    Jouw toestemming

Jouw toestemming geef je wanneer je de website van Snuffel VZW voor het eerst bezoekt. Wil je jouw voorkeuren meer gedetailleerd instellen dan kun je dat via de voorziene cookiebanner. Nadien kan je kiezen voor welke cookies je toestemming verleent.

 

7.    In- en uitschakelen

Je kan ook via jouw browser de cookies automatisch of handmatig verwijderen. Daarbij is het ook mogelijk om aan te geven of bepaalde cookies mogen geplaatst worden of niet. Je internetbrowser instellen om een bericht te ontvangen wanneer een cookie wordt geplaatst behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Meer informatie omtrent deze mogelijkheden vindt u terug in de instructies van de Help-functie van je browser.

BrowserLink naar het privacy beleid
Internet Explorerhttps://support.microsoft.com/en-us/hub/4338813/windows-help?os=windows-7
Firefoxhttps://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer?redirectlocale=en-US&redirectslug=Cookies
Chromehttps://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=nl
IOShttps://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac
Safarihttps://support.apple.com/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac

Let op! Indien cookies zijn uitgeschakeld, bestaat de mogelijkheid dat deze website van Snuffel VZW niet optimaal werkt.

8.    Jouw rechten

Je hebt heel wat rechten bij de verwerking van jouw persoonsgegevens waaronder de verwerking van cookies vallen.

De uitvoering van jouw rechten in onze systemen en procedures gebeurt uiterlijk 30 dagen nadat wij jouw aanvraag hebben ontvangen. Mochten we om één of andere reden deze termijn niet halen dan informeren wij je voor het verstrijken van de oorspronkelijke periode.

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Snuffel VZW en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. In dit laatste geval kan je ons vragen om de persoonsgegevens aan een derde partij over te dragen. 

Je kan de uitvoering van jouw rechten op de verwerking van je persoonsgegevens uitoefenen mits een schriftelijk aanvraag op het adres Snuffel VZW, Ezelstraat 42/1 te 8000 Brugge (BE). of via het e-mailadres: stijn.delaere@snuffel.be

Ga je met ons niet akkoord dan kan je je richten tot de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit waar je ook een klacht kan neerleggen. De contactgegevens zijn Drukpersstraat 35 te 1000 Brussel (BE), +32 2 274 48 00, e-mail contact@apd-gba.be.

Om te vermijden dat iemand anders jouw rechten uitoefent, willen we jouw identiteit zo goed mogelijk controleren. Vandaar dat de aanvraag altijd dient vergezeld te zijn van een document dat bewijst dat de identiteit van de aanvrager overeenstemt met jouw identiteit. Dit kan door een kopie van jouw identiteitskaart bij de aanvraag te voegen. Maak dan wel even jouw pasfoto en identiteitskaartnummer (e.d.) onleesbaar, ter bescherming van je privacy.

Wanneer we van oordeel zijn dat het afgeleverde document onvoldoende bewijs levert, informeren wij je. We behouden ons het recht om niet in te gaan op de aanvraag tot er een voldoend bewijs afgeleverd wordt.

Deze cookieverklaring is het laatst bijgewerkt op 01/04/2023

----------------------------