Foto 1
gratis
Panelgesprek

Wetenschapscafé ‘Mensenrechten. Geen dode letter’

14 March 2023
Snuffel Hostel

Jarenlang waren mensenrechten uitsluitend een zaak voor juristen. Dat blijkt hoe langer hoe meer achterhaald. De strijd voor mensenrechten is dan ook nog niet gestreden. Integendeel. Ook niet in Europa. Het gaat dan bijvoorbeeld om persvrijheid of het recht op privacy. In dit wetenschapscafé vertellen onderzoekers over hoe de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens vandaag doorweegt in ieders leven en hoe ze allesbehalve een dode letter blijven.
Iedereen welkom, inschrijven is niet nodig.

Didier Reynaert

Didier Reynaert is gastdocent aan de vakgroep Orthopedagogiek van de UGent. Hij doceert er ‘Ethiek en deontologie van het pedagogisch handelen’ in de 2de bachelor pedagogische wetenschappen.
Daarnaast is Didier Reynaert lector Sociaal Werk aan de Hogeschool Gent. Hij maakt er als senior researcher deel uit van het EQUALITY//ResearchCollective. Zijn expertise ligt in het domein van ‘sociaal werk theorie’, de ‘studie van mensenrechten (van kinderen)’ en vraagstukken van sociale rechtvaardigheid. Centraal in zijn werk staat de ontwikkeling van een grondrechtenbenadering in het sociaal werk. 

Emma Vanpaemel 

Emma Vanpaemel is mede-oprichter van Mensentaal, een radioprogramma op urgent.fm en podcast waarin ze wetenschappers aan de UGent ‘in mensentaal’ interviewt over hun onderzoek. Voor het Gents Universiteitsmuseum dook ze in het hoofd van onderzoekers door ze aan het rad van de twijfel te laten draaien. Daarnaast is Emma freelance audiomaker en educatief, participatief en communicatief medewerker bij de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. 

Praktisch

19:45
Panelgesprek
21:30
Einde

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws in het hostel en aankomende events!