Foto 1
gratis

Lightspeed & Zonen met vaders

07 October 2023
zaalconcert
Lightspeed
⸺⸺⸺⸺
Vroeger, in de bibberende jaren 80, was het makkelijk: je had TC Matic, De Kreuners, Nacht und Nebel en wie niet vies was van een hanenkam spoot Zyklome A met witte verf op zijn leren jekker. Telde je daarbij nog een dertigtal goeie groepen was je meteen ook rond. Anno 2023 heb je in elke vaderlandse provincie een veelvoud van die vierendertig toffe groepen, loop over straat en er vliegen meer frisse Belgische singles dan Aziatische hoornaars rond je oren. Neem Lightspeed, uit Sint-Niklaas, winnaars van Lawijtstrijd ’23: op basis van ‘If we could learn to fly’ (jan. 2023) en ‘Blind eyed’ (mei 2023) verzuchten wij nu al: waren deze jongens maar in Liverpool of Manchester geboren, dan toerden ze deze lente in het voorprogramma van een of andere Gallagher, de Arctic Monkeys of bliezen ze een of andere vergane glorie van het podium.
Zonen met vaders
⸺⸺⸺⸺
Zonen met vaders speelt graag, met muzikale genres en met woorden.
Het zevenkoppig collectief uit Gent houdt van binnen en buiten de lijntjes. Op die manier worden ze steeds meer de zelfverklaarde vaandeldragers van de Nederlandstalige ondergrondpop. De instrumenten ondersteunen de beklijvende vertellingen en zo versmelt alles tot een boeiend en eigentijds poporkest.
Sinds 2016 werkt Zonen met vaders aan integere songs waarbij de muzikale ontwikkeling en het verhaal primeren. Twee EP’s (‘Open & dicht’– 2017, ‘Liefde?’– 2021) zijn sprekend voor die ontdekkingstocht.
Het volledige album ‘Ogen voor een andere blik’ kwam er in 2020 in eigen beheer en live brengt de band avontuurlijke versies voor alle soorten podia. In 2022 nog wonnen ze de publieksprijs van de Nekkawedstrijd.

Praktisch

Room
Room

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws in het hostel en aankomende events!